×

Your Cart

Total
$0.00 AUD
    • FALL SALE
    • 10% OFF
    • Coupon Code:
    • FALL10

Anthony Lange

Stats

Full Name Anthony Lange
Class Brazilian Jiu Jitsu
Weight 74 kg
Rank Black 4th Degree
Height 179 cm
Association Langes MMA
Connect

Biography

Professor Lange is a 4th degree black belt in Brazilian Jiu-Jitsu and was the first on the BJJ and Mixed Martial Arts (MMA) scene in Sydney, starting a club in 1994. The club produced many of Australia’s leading BJJ athletes and MMA fighters. The club has a great depth of skilled BJJ practitioners from all belt levels. Anthony Lange has well over thirty years experience and has fought, coached and trained all over the world. Anthony is the 2014 IBJJF World Masters Brazilian Jiu Jitsu World Champion in his Black Belt division. He also won the gold medal in 2003 at the International Masters in Brazil as a Brown Belt. Anthony’s first competition win was in 1994 and since then has competed at every belt level, with gold medals in State, National, Pan Pacific and World Masters competitions. Anthony is one of Australia’s Pioneers in the sport of MMA being one of the first to fight professionally on the local and international scene in Japan in both Vale Tudo and Shooto. Anthony Lange has a passion for coaching and trains people from all ages, ranging from 4 years to 76 years.

 

Q&A Session Between Anthony Lange and Elite Sports

Question: 1. What will you suggest to the newcomers

Answer: Jiu Jitsu will start to make more sense after 3 months training.

Question: 2. What does it mean for you to be a fighter?

Answer: I was a fighter – Martial Arts has taught me how to be more than a fighter.

Question: 3. What are the essential things for the training?

Answer: To be fully engaging in your sessions.

Question: 4. What separates you from every other fighter in your division?

Answer: Good looks and now Best Dressed!.

Question: 5. What is the meaning of success in your mind?

Answer: Focusing on the preparation and not being overly concerned at the outcome.

Question: 6. With whom you would like to fight, and why?

Answer: Would like to fight everyone in my weight class and age division.

Question: 7. Is there any difference b/w your common days’ diet and during competition training diet?

Answer: Yes. Whole foods: 3 meals a day – 2 small and 1 filling. Minimum sugar intake. No sweet or carbonated drinks.

Question: 8. How does a beginner prepare for the competition? Any advice for beginners?

Answer: After your first competition you will know what you need to work on. Competitions are worth 30 mat matches in the club.

Question: 9. How is it helpful to have the information about your competitor?

Answer: Very helpful.

Question: 10. Is the martial arts necessary for a common person? How?

Answer: Martial Arts have something for everybody. Learning how to efficiently move the human body creates health and confidence. Self defense provides a courageous attitude.

Question: 11. Which moment is memorable for you in your past competitions?

Answer: Competing with alongside my wife at World Masters.

Question: 12. How do martial arts help to build a leader?

Answer: Correct guidance is necessary to build a good leader.

Question: 13. What would be your dream fight?

Answer: Sweep, pass, finish – every time.

Question: 14. How is the road plan necessary for any competition?

Answer: Preparation is everything. If I have 9 hours to chop down a tree the 1st 6 hours are for sharpening the blade!

Question: 15. Do you have any advice for your competitors?

Answer: No.

Question: 16. How much importance has the sports gear in any competition?

Answer: Gotta look good on the Podium!

Question: 17. What should we learn from the legends /or from the seniors? Who is your inspiration?

Answer: Carlos Machado and John Will have been inspirations to me.

Question: 18. To whom you would like to compliment for your success?

Answer: My Wife!.

Question: 19. Who is your favorite legendary fighter? Why?

Answer: My son is my favourite competitior!.

Sale

Unavailable

Sold Out